Liker Lemoniou este varianta greceasca a celebrului lichior italian Limoncello, specific sudului Italiei. Pentru ca si in  Grecia sunt lamai grozave, Liker Lemoniou se face cu tsipouro sau tsikoudia, o tuica locala cu 40-45% alcool.

Liker Lemoniou
Liker Lemoniou

Pentru Liker Lemoniou ai nevoie de:

  • 8 lamai
  • 250 g zahar
  • un litru de alcool (daca nu ai tsikoudia poti folosi fara grija si vodka sau tuica)

Spala bine lamaile si cu ajutorul unui peeler, indeparteaza-le coaja (numai partea galbena)

Pune coaja intr-un borcan si adauga alcoolul. Inchide ermetic si lasa la macerat macar patru saptamani. Din cand in cand agita borcanul. Dupa patru saptamani strecoara continutul si indeparteaza cojile (le poti pune la uscat).

Intr-o cratita fa un sirop din 250 g zahar si 500 ml apa. Lasa-l sa se raceasca si adauga-l intr-o sticla peste alcoolul din care ai scos cojile de lamaie. Amesteca bine si pastreaza la rece. Acum ai o bautura grozava pentru vara!

Incearca si Cocktailuri cu tuica!