Chef Jakob Hausmann a pregatit la Sanatatea in Bucate un desert rapid, grozav pentru vara: capsuni flambate, cu inghetata de vanilie.

Urmareste interviul cu Chef Jakob Hausmann pe canalul de YouTube Marius Tudosiei

Capsuni flambate

  • 500 gr capsuni
  • 30 gr unt
  • 4 linguri de zahar
  • 80 ml vin rosu Burgund
  • 60 ml de tuica de cirese
  • 300 gr de inghetata de vanilie
  • 30 gr de migdale feliate ( fulgi )

Topeste zaharul intr-o tigaie. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze adauga capsunile taiate sferturi, apoi untul. Misca energic tigaia pentru ca fructele sa fie mangaiate de sosul de zahar si unt. Adauga apoi vinul rosu Burgund si mai lasa putin pe foc.

Flambeaza chiar inainte de servire (toarna tuica de cirese peste capsuni si aprinde). Amesteca rapid si serveste imediat cu o cupa de inghetata de vanilie si fulgi de migdale usor rumeniti in tigaie.

Incearca si reteta Tiramisu la pahar