Cocktail-uri cu tuica? De ce nu?!
Dragos Varsandan (theliquorstore.ro) a pregatit la Sanatatea in Bucate trei cocktailuri cu tuica. Le-a si botezat inspirat: Tuichini, Dracoolea si Tuica Sour.
Ingredientele, mai jos. Incercati si voi!
Tuichini
- 1 masura tuica
- 1 masura vermouth sec
Dracoolea
- 1 masura mare tuica
- 2 masuri fresh de rodie si portocale
- 2-3 felii de ghimbir
Tuica Sour
- 1 masura tuica
- albus de ou
- gheata
- zeama de lamaie
- sirop de zahar
Tuica Sour este de fapt vestitul cocktail Pisco Sour, in varianta cu tuica in loc de pisco.
Ce este Pisco? Este un rachiu din struguri intregi (nu din tescovina) si foarte dulci, datorita temperaturilor din zonele aride din care sunt recoltati.
Pisco are o tarie de 40 de grade si este considerat bautura nationala in Chile si Peru. In mod traditional, pisco se bea cu gheata, lamaie si sirop de zahar.
Dragos a inlocuit Pisco cu tuica si a mixat bine-bine albusul de ou in shaker, cu un cub mare de gheata si zeama de lamaie.
Cam .. asa …
Urmareste episodul Professional Talks cu Dragos Varsandan, pe canalul YouTube Marius Tudosiei