De Craciun probabil ca te-ai saturat de cozonac, asa ca, de Revelion e timpul pentru un desert cremos si usor de pregatit.

Si ca sa nu petreci chiar tot timpul in bucatarie, iti prezentam aici cateva retete rapide de deserturi pentru Revelion.

In completare, pregateste si cateva cocktailuri: Old Fashioned cu Tequila | Manhattan | Bloody Marry

Millefeuille cu crema de vanilie 

  • aluat foitaj
  • unt
  • zahar
  • zmeura
  • capsuni
  • mure
  • coacaze
  • cirese

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • zahar
  • 8 galbenusuri
  • sare
  • busuioc
  • menta
  • unt
  • extract de vanilie
  • amidon

Foaia de aluat se imparte in parti egale, se unge cu unt, se presara cu zahar si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra aluatului se mai aseaza o foaie de copt si o tava care sa preseze aluatul. Se trimite in cuptor sa se coaca.

Pentru crema, se separa ouale. Galbenusurile se bat cu putina sare si zahar.

Laptele se incalzeste la foc mic. Adaugam la infuzat si frunze de menta si busuioc verde, le lasam cateva minute sa-si raspandeasca aroma, apoi le scoatem. Luam vasul cu lapte de pe foc si adaugam compozitia cu ou si zahar, amestecand. Ca sa obtinem o crema consistenta, adaugam si putin amidon dizolvat in lapte sau apa. Extractul de vanilie vine la final, apoi untul batut spuma cu putin unt.

Bomboane din biscuiti cu visine din visinata 

  • 100 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 1/2 pachet de unt
  • rom
  • esenta de migdale
  • visine din visinata
  • nuca de cocos
  • cacao

Maruntim biscuitii, miezul de nuca, adaugam cacao, unt topit si fulgi de migdale, zahar, un strop de rom si esenta de migdale. Se amesteca toate in blender. Daca e prea vartoasa compozitia, putem adauga un strop de lapte. Din compozitie formam bilute in mijlocul carora asezam cate o visina din visinata. Bomboanele se rostogolesc prin zahar sau prin fulgi de cocos.

Nutcake

Blat:

  • 100 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 80 g unt

Topping:

  • lapte condensat
  • vanilie
  • ciocolata alba
  • apa
  • zahar
  • gelatina

Crema:

  • 400 g crema de branza
  • 100 g zahar
  • 300 g smantana
  • 20 gr gelatina
  • vanilie

Miezul de nuca si biscuitii se maruntesc intr-un robot de bucatarie. Adaugam unt topit. Se aseaza compozitia de blat in forme circulare, se preseaza bine si se dau la rece.

Gelatina se inmoaie in lapte caldut (nu fierbinte). Zaharul si crema de branza se amesteca, se adauga si smantana batuta cu putin zahar (frisca) laptele cu gelatina dizolvata, vanilie si amestecam totul. Adaugam fructe rosii. Turnam crema in formele circulare, peste blat si trimitem nutcake-urile in frigider sa se inchege. Putem imbraca in nutcake-urile in ciocolata alba.