Cristina Mehedinteanu este un tanar Pastry Chef care lucreaza de ani buni la Londra. Pana acum a acumulat experienta ca Pastry Chef @Ottolenghi Belgravia, Pastry Chef @Harrods, Pastry Chef @Orée, Pastry Chef @Peyton and Byrne.
La Sanatatea in Bucate, Cristina a pregatit Persian Love Cake – un desert delicios, marca Ottolenghi.
Ingrediente
- 240 g faina de migdale
- 135 g zahar Demerara
- 135 g zahar brun moale
- 50 g faina de hrisca
- 80 g unt nesarat rece, cuburi
- sare
- 160 g iaurt grecesc gras
- 90 g oua (2 oua medii)
- 1 lingurita mahleb
- nucsoara pudra
Pentru decor:
- mascarpone
- fistic
- boabe de rodie
- zahar pudra
Incalzim cuptorul la 180 g si incepem sa preparam baza amestecand cele doua tipuri de faina cu zaharul, sarea si untul. Vom obtine un aluat ca cel de tarta.
Cantarim 430 g din acest aluat si il punem in alt bol, unde il amestecam cu ouale, iaurtul si mirodeniile. Vom obtine astfel un mix umed.
Intr-o forma de silicon punem baza de aluat, presand-o cu o lingurita, apoi umplem formele cu mixul umed. Coacem 30-35 min la 180 g, racim si decoram cu mascarpone, fistic si boabe de rodie.
Urmareste episodul Chef Talks cu Cristina Mehedinteanu, pe canalul YouTube Marius Tudosiei