Cristina Mehedinteanu este un tanar Pastry Chef care lucreaza de ani buni la Londra. Pana acum a acumulat experienta ca Pastry Chef @Ottolenghi Belgravia, Pastry Chef @Harrods, Pastry Chef @Orée, Pastry Chef @Peyton and Byrne.

La Sanatatea in Bucate, Cristina a pregatit Persian Love Cake – un desert delicios, marca Ottolenghi.

Ingrediente

  • 240 g faina de migdale
  • 135 g zahar Demerara
  • 135 g zahar brun moale
  • 50 g faina de hrisca
  • 80 g unt nesarat rece, cuburi
  • sare
  • 160 g iaurt grecesc gras
  • 90 g oua (2 oua medii)
  • 1 lingurita mahleb
  • nucsoara pudra

Pentru decor:

  • mascarpone
  • fistic
  • boabe de rodie
  • zahar pudra

Incalzim cuptorul la 180 g si incepem sa preparam baza amestecand cele doua tipuri de faina cu zaharul, sarea si untul. Vom obtine un aluat ca cel de tarta.

Cantarim 430 g din acest aluat si il punem in alt bol, unde il amestecam cu ouale, iaurtul si mirodeniile. Vom obtine astfel un mix umed.

Intr-o forma de silicon punem baza de aluat, presand-o cu o lingurita, apoi umplem formele cu mixul umed. Coacem 30-35 min la 180 g, racim si decoram cu mascarpone, fistic si boabe de rodie.

Urmareste episodul Chef Talks cu Cristina Mehedinteanu, pe canalul YouTube Marius Tudosiei