Dovleceii pot deveni nesperat de gustosi dupa doar cateva minute de bronzat la cuptor, cu putina smantana si verdeturi. Gasesti mai jos reteta simpla si gustoasa pe care o poti face cat ai clipi

Dovlecei la cuptor

  • 1 dovlecel
  • 50 ml smantana de gatit cu 32% grasime
  • ceapa verde
  • marar
  • sare
  • piper alb

Taie dovlecelul felii, cu tot cu coaja. Aseaza feliile intr-o tavita mica sau intr-un ramekin, pe straturi. Intre straturi pune ceapa verde tocata si marar. La final toarna smantana amestecata cu sare si piper alb sau, pentru senzatii mai tari, niste fulgi de chili.

Trimite la cuptor sa se coaca la 180-190 de grade, timp de numai cateva minute. Dovlecelul este delicat si nu are nevoie de mult timp pentru a se inmuia.

Simplu si gustos! 😉

Incearca si reteta: Tocana din dovlecei