Chutney este un sos dulce-picant sau dulce-acrisor ce vine din bucataria indiana, acolo unde este preparat proaspat la fiecare masa si servit de obicei cu un curry picant. Un chutney are de obicei bucati de fructe si este potrivit cu carne, branza, mancaruri de legume.
In chutney-ul de caise se impletesc grozav gustul sarat, dulce, acru, picant. Incearca si Chutney de mosmoane
Chutney de caise
- caise
- ceapa rosie
- ghimbir
- mere
- chili rosii
- 5 spices
- paprika
- piper
- sare
- zahar
- otet
Ceapa rosie maruntita se caleste in putin ulei cu apa. Adauga marul taiat bucati mari si putin otet, piper alb si un ardei iute feliat subtire.
Desfa caisele si arunca-le si pe ele in tigaie. Pune si ghimbirul maruntit, sareaza dupa gust si lasa pe foc inca vreo 10 minute sa se lege.
Poti pastra chutney-ul in borcane sterilizate.
Incearca si reteta: Caise coapte cu cardamom
Foto: Raluca Constantin