Chiftelele de fenicul pot fi o masa grozav de gustoasa pentru mari si mici. Sunt hranitoare si se fac atat de simplu, la cuptor!

Stiai ca … un bulb crud de fenicul contine doar 73 de calorii? In acelasi timp, fenicul contine cantitati semnificative de fibre.

Chiftele de fenicul cu salata de patrunjel

  • 4 bucati fenicul
  • 200-400 g branza feta
  • ceapa verde
  • usturoi
  • o legatura de frunze de fenicul
  • 4 oua
  • faina

Salata de patrunjel 

  • patrunjel
  • fenicul
  • ridiche
  • ceapa verde
  • usturoi verde

Stiai ca … patrunjelul contine mai multa vitamina C decat lamaia sau portocala? In plus, este bogat in vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K si E.

Sos 

  • iaurt
  • ulei de masline
  • frunze de fenicul

20 de sosuri si dressinguri pe care sa le faci acasa 

Bulbii de fenicul se spala si se maruntesc pe razatoarea mare. Verdeturile se toaca si ele marunt.

Intr-un bol le amestecam pe toate, sa se imprieteneasca gusturile: branza feta maruntita, ceapa verde tocata, usturoiul, frunzele de fenicul, ouale si faina. Trebuie sa obtinem o consistenta usor modelabila.

Formam cu lingura chiftelele de fenicul pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le trimitem la rumenit, in cuptor.

Cat se coc chiftelele, pregatim o salata de patrunjel si sosul de iaurt.

Incearca si reteta: Placinta cu verdeturi