La Sanatatea in Bucate pregatim mancaruri usoare care sa adune toata familia la masa. In meniul de astazi: focaccia cu rosii, ciuperci si rozmarin si biban vargat cu kale si migdale.
Focaccia cu rosii, ciuperci si rozmarin
- 500 gr faina
- 7 gr drojdie
- rozmarin
- rosii
- ciuperci
- sare
- chili flakes
- ulei de masline
Drojdia se amesteca cu un varf de lingurita de zahar brun, putina apa calduta si un varf de lingura de faina.
In faina presaram niste fulgi de chili si sare. In mijlocul fainii turnam amestecul cu drojdie si acoperim cu faina. Adaugam apa calduta peste faina si drojdie si framantam un aluat destul de moale si usor de modelat. Spre finalul framantarii mai adaugam un strop de ulei de masline si lasam aluatul la crescut.
Ungem bine o tava cu ulei de masline si intindem aluatul cu ajutorul mainilor. Taiem ciupercile in sferturi si le amestecam intr-un castron cu sare, ulei de masline si rozmarin. Le asezam uniform peste aluatul intins. Rosiile cherry se taie in jumatati si se aseaza cu taietura in sus pentru a nu umezi aluatul. Din loc in loc presaram si catei de usturoi (pentru aroma) si sare grunjoasa.
Trimitem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam sa se coaca.
Incearca si reteta: Biban de mare cu legume

- biban vargat
- unt
- kale
- sare
- piper
- supa de legume
Frunzele de kale se pun la oparit intr-o supa de legume (ceapa, morcovi, foi de dafin si boabe de piper). Cine cultiva kale in Romania: Ecokult si Biodumbrava
Pielea fileului de biban se cresteaza. Se presara sare si piper si se preseaza usor cat sa intre si in crestaturile facute.
Intr-o tigaie cu unt se aseaza fileurile cu pielea in jos si se preseaza cu o spatula pentru a obtine o piele crocanta si caramelizata. Se intorc fileurile si pe cealalta parte apoi se scot din tigaie si se lasa la odihnit.
In untul ramas in tigaie incalzim timp de un minut frunzele de kale impreuna cu niste migdale zdrobite.
Incearca si alte retete cu kale: Paste cu kale sau Supa de kale si cartofi copti
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 13 ianuarie 2018: Focaccia cu rosii, ciuperci si rozmarin | Biban vargat cu kale si migdale.