Paul Beres, bursier Romania Culinara, pregateste la Sanatatea in Bucate: biban de mare cu legume si camembert gratinat, cu dulceata de ceapa si nuci pecan caramelizate.

Biban de mare cu legume 

  • biban de mare
  • naut
  • sfecla rosie
  • fenicul
  • unt
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Pestele se fileteaza. Fileurile se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, se rumenesc usor intr-o tigaie stropita cu ulei de masline, apoi se dau la cuptor cateva minute.

Feniculul se taie felii mai groase care se calesc usor in putin ulei de masline si o lingura de unt.  Se stropeste cu putina zeama de lamaie. In aceeasi tigaie se mai adauga si boabele fierte de naut, sare si piper. Se mai lasa cateva minute pe foc sa se combine aromele.

Camembert gratinat

  • camembert
  • usturoi
  • rozmarin
  • zahar brun
  • nuci pecan

camembert

Suprafata branzei camembert se cresteaza. In crestaturi se infig ramurele de rozmarin si catei de usturoi. Branza se aseaza pe o hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade pana se rumeneste. Se scoate din cuptor si se serveste cu nuci pecan caramelizate si dulceata de ceapa.

Dulceata de ceapa se pregateste astfel:

1/2 l vin rosu si 100 ml otet balsamic se pun la fiert pana scad la jumatate. Se adauga ceapa argintie (arpagic murat in otet), cu stafide si zahar brun.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 19 martie 2017: Biban de mare cu legume | Camembert gratinat