Bucatele simple sunt si cele mai gustoase. In categoria asta intra si mancarurile de post. Si in categoria mancarurilor de post, stevia e la loc de cinste. Asadar, astazi preparam o ciorba de stevie si o mancare de cartofi cu mult marar. Cu putina rabdare, puteti pregati mancarea asta din cartofi noi. Ca in copilarie. Simplu si bun!
Ciorba de stevie
- stevie
- morcov
- telina
- pastarnac
- ardei rosu
- cartofi
- bors
- orez
- ulei
- patrunjel
- rosii
- leustean
- sare
- apa
Frunzele de stevie se curata de cotoare si se oparesc timp de un minut. Nu mai mult! Nu vrem sa devina piure. Se strecoara. Ceapa se toaca marunt, morcovul la fel. Ambele se calesc in putin ulei. In oala se adauga si ardei rosu taiat, pastarnanc si telina. Peste legume se adauga orezul spalat, rosii cubulete si cartofi taiati in bucati mari. Se acopera totul cu zeama de supa de legume si se lasa la fiert. Stevia oparita se taie marunt si se adauga si ea la un ultim clocot, impreuna cu borsul. Cand e gata se presara frunze tocate de leustean proaspat si patrunjel.
Mancare de cartofi
- cartofi
- rosii in bulion
- ceapa verde
- ulei
- ardei kapia
- ceapa
- usturoi verde
- sare
- piper
- marar
Intr-un ceaun se incalzeste putin ulei. Ceapa se taie marunt si se caleste. Ardeii capia se taie si ei in bucati mari si se adauga in ceaun, apoi ceapa verde taiata. Rosiile cu tot cu bulion se adauga peste legume. Se adauga si cartofii taiati cubulete. Se mai adauga putina apa si se lasa la fiert. Spre final se adauga verdeturile tocate: ceapa verde, usturoi verde, piper si sare. Dupa ce inchidem focul adaugam mararul tocat.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 18 martie 2017: