Doua retete complet diferite, dar extraordinar de gustoase: o traditionala mancare de gogonele cu carne de porc si o finete de somon cu ceai verde si sos de usturoi. Voi ce-ati alege? De fapt nu e nevoie sa alegeti! Puteti sa le pregatiti pe ambele, urmand retetele de mai jos.

Somon cu ceai verde

  • file de somon
  • ceai verde
  • marar
  • boabe de piper

sos:

  • usturoi
  • lapte
  • ulei

Fileul de somon se portioneaza. Pielea se indeparteaza, se cresteaza, se aseaza intre doua tavi si se da la cuptor. Bucatile de piele vor fi prajite in tigaie pentru a fi crocante si le vom folosi la final, pentru decor.

Bucatile de somon se tin cateva minute intr-o infuzie de ceai verde, apoi se stropesc cu ulei de masline si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare bucata de somon presaram verdeata tocata marunt (marar) si boabe de piper proaspat zdrobite. Trimitem tava la cuptor timp de 15-20 de minute, la 160 de grade.

Sosul de usturoi se pregateste din usturoi, lapte, ulei de floarea soarelui si marar verde. Servim cu garnitura de cartofi copti intregi.

Incearca si reteta: Somon cu sos de smantana si macris

Mancare de gogonele cu carne de porc  

Intr-un ceaun incingem un strop de ulei de floarea soarelui si rumenim carnea de porc taiata cubulete. Morcovii se taie rondele groase, la fel si ceapa si ardeii.

In ceaun adaugam pe rand ceapa, pasta de ardei, morcovii, ardeii, usturoiul si sucul de rosii apoi completam cu un pahar cu apa. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic. Spre finalul gatirii adaugam piper, gogonelele murate si taiate in bucati mari si foaie de dafin. Mai lasam pe foc sa fiarba incet si sa se intrepatrunda aromele.

Incearca si reteta: Muschiulet de porc in prapure 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 17 martie 2018: Somon cu ceai verde | Mancare de gogonele cu carne de porc