Astazi la Sanatatea in Bucate ne antrenam pentru Craciun cu doua retete cu carne de porc: muschiulet de porc umplut cu carne tocata, invelit in prapure si gurmanska pljeskavica – o reteta sarbeasca.
Muschiulet de porc in prapure
- muschiulet de porc
- prapure de porc
- carne tocata
- cimbru
- sare
- ienibahar
- piper
- usturoi
- hribi uscati
Garnitura:
- morcovi
- unt
- sare
Sare, piper, ienibahar, cimbru in mojar, usturoi maruntit se amesteca impreuna cu carnea tocata.
Muschiuletul se curata de pielite apoi se gaureste la mijloc cu ajutorul unui instrument ascutit. Se umple cu amestecul de carne tocata. Prapurele se intinde, deasupra se presara hribii uscati si rehidratati, apoi se imbraca in el muschiuletul. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se trimite in cuptorul preincalzit la 190 de grade.
Morcovii se fierb si se trag in tigaie cu unt, coriandru, cimbru uscat si sare.

- carne tocata de porc
- prapure
- ardei
- ceapa
- usturoi
- coriandru
- chimen
- ienibahar
- piper
- branza
- oua
- sare
Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita, usturoi, ardei (tocate marunt). Intr-un mojar maruntim toate mirodeniile impreuna cu sarea. Adaugam mirodeniile in compozitie si punem si doua oua (ca sa se lege). Din aceasta compozitie formam niste gramajoare (ca pentru burgeri). Deasupra fiecarei gramajoare de carne asezam niste felii de branza maturata. Invelim totul in prapure de porc. Rumenim in tigaie fiecare pljeskavica apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, cu partea in care este branza in sus.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 28 octombrie 2017: Muschiulet de porc in prapure | Gurmanska pljeskavica