Ei sunt astazi doar argumentul pentru o discutie inceputa acum ceva vreme: unde se duce Bucataria Romaneasca?
Multi oameni contesta metodele de gatire traditionale, asocierile uneori nefericite, grasimile in exces si aspectul nu neaparat placut. Ce e de tinut minte, insa, e faptul ca nu ne obliga nimeni sa mancam mult sau sa gatim gras! Si ca avem datoria sa actualizam cumva retetele.
In plus, chiar e nevoie sa avem in vedere schimbarea ritmului de viata, nivelul diferit de efort pe care il depunem si o suma intreaga de alte modificari care caracterizeaza omul modern de cel de acum 300 de ani.
Cum munceam atunci – cand garnita si sloiul erau mic dejun – si cum muncim acum – cand si un iaurt 10% cu cereale pare prea caloric! Sunt diferente de luat in seama atunci cand gatim. In plus, trebuie sa recunoastem deschis ca lumea contemporana, in general, este un pic (nedrept) amatoare de mancare „vizuala”: designul conteaza din ce in ce mai mult si mancarea facuta in special pentru ochi e mai populara decat mancarea gatita pentru papile si amintiri.
Citeste continuarea pe www.tudosiei.ro