Ne place sa sustinem lanturile scurte. Adica, luam produse direct de la producatorii din tara si le punem pe masa. Fie ca e vorba despre legume si fructe proaspete atunci cand e sezonul lor, fie ca ne bucuram de varianta lor conservata – muraturi, salate, gemuri si dulceturi, ni s-a parut intotdeauna firesc sa le aducem de aproape si sa sustinem astfel micii producatori.

Aprovizionarea direct de la fermierii care cultiva legume si fructe ecologice este deja o traditie in alte tari. De ce n-ar fi si la noi asa?

La Borcan este o mica afacere din zona Brasovului, infiintata in 2013 de doi frati care cultiva┬áin gradina proprie (din satul Vad, comuna Sercaia) legume si fructe 100% romanesti. Apoi, le pun … La Borcan.

Legumele si fructele La Borcan sunt obtinute din cultura proprie, crescute natural, fara ingrasaminte chimice, singurele stimulente fiind gunoiul de grajd, compostul de urzici si gainat de pasare.

Produsele La Borcan sunt pregatite dupa retete traditionale, nu contin adaosuri chimice, conservanti sau aditivi alimentari.

Si, de curand, eforturile celor doi fermieri de a cultiva legume sanatoase si de a le transforma in conserve cu gusturile din copilarie au fost rasplatite de Camera de Comert si Industrie Brasov cu locul intai la categoria Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor.

Vestea buna este ca in curand ajung si la noi in pravalie muraturile La Borcan. Si altfel va trece iarna ­čÖé