La un pas de Craciun, Adi Hadean a venit la Sanatatea in Bucate cu doua retete simple, usor de pregatit, ideale pentru a fi pe masa de sarbatori: oua umplute – o varianta cu un sos de maioneza light – si muschiulet de porc cu un piure foarte fin.
Oua umplute
Ingrediente:
- oua fierte
- maioneza
- branza de burduf
- iaurt gras
- ulei de masline
- mustar de Dijon
- ceapa verde
- ardei iute
- ardei gras rosu
- sare
- marar
- piper
Se face o maioneza dintr-un galbenus crud, o lingurita de mustar si putin ulei de masline. Galbenusurile de la ouale fierte se amesteca cu putina branza de burduf, o lingurita de mustar de Dijon, iaurt gras, putin ulei de masline si o lingura de maioneza. Obtinem astfel umplutura pentru oua. Se toaca putina ceapa verde, putin ardei rosu si ardei iute pentru decor. Maioneza ramasa se amesteca cu iaurt grecesc si se va folosi pe langa ouale umplute.
Muschiulet de porc cu piure
Ingrediente:
- muschiulet de porc
- usturoi
- faina
- suc de rosii
- sare
- piper
- lapte
- unt
- cartofi
Muschiuletul de porc se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune putin ulei in care se rumeneste pe toate partile muschiuletul.
Cartofii se curata, se fierb in apa cu sare si se paseaza. In lapte se topeste unt – sa fie in proportie de ~ 25%.
Grasimea in care am prajit carnea va fi startul pentru un sos. Se pun in tigaie doi catei de usturoi, o lingura de faina, putin suc de rosii si putina apa. Si se amesteca pana ce vom avea un sos legat. Se condimenteaza cu sare si piper.
Piureul de cartofi se trece printr-o sita fina astfel incat vom obtine la final un piure fin ca o spuma.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 18 decembrie 2016 | oua umplute | muschiulet de porc cu piure