Carnea de iepure este o carne gustoasa, alba si usoara, mai sanatoasa chiar decat cea de pui si curcan, fara colesterol si grasimi.
Marius Tudosiei a pregatit pulpele de iepure la cuptor, gatite lent, cu legume, acompaniate cu un ragu de morcovi. Ingredientele si retetele sunt mai jos.
Iepure cu ragu de morcovi
  • 4-5 pulpe frumoase
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 3 -4 frunze mari de dafin
  • 400 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • o crenguta de oregano proaspat
  • rozmarin proaspat
Intr-un vas cu capac pune toate ingredientele fara sa le gatesti in vreun fel inainte. Pulpele de iepure apar ultimele, sa stea deasupra astfel incat sa nu se coloreze decat de la caldura, nu si de la ingrediente.
Sareaza-le pe la mijlocul gatitului, cand au suprafata aburita.
Daca ai un vas de fonta cu capac poti merge pana la 200 de grade in cuptor, insa ai gria sa nu ramai fara lichid in vas pentru ca vei obtine niste pulpe semi-gatite si afumate in acelasi timp. La nevoie mai completeaza cu vin.
Pe ultima suta ai putea renunta la capac pentru a rumeni pulpele.
Ele se aromatizeaza doar de la ingredientele puse dedesubt.
Ragu de morcov
  • 1 kg morcov – taiat in cuburi fine (brunoise)
  • 2 zucchini
  • 400 g (o cutie) passatta de rosii
  • o ceapa mare din care vom stoarce sucul
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • dafin
  • piper
  • ienibahar
  • apa sau supa de completat la gatit, cat sa fiarba morcovii fara sa se striveasca
Stoarce ceapa in storcatorul cu melc. Pune 2 linguri de ulei intr-o tigaie relativ adanca si toarna sucul de ceapa. Cand incepe sa se evapore, toarna passata si incepe gatitul morcovilor. Completeaza cu apa sau supa-baza de legume, fierbe la foc mic, pana se gatesc morcovii. Aproape de final pune usturoiul taiat in cubulete minuscule (dar totusi cuburi, nu il razui)
Asezoneaza, pune cubuletele de zucchini si pune un capac. Ideal ar fi ca sosul sa nu fie foarte moale si nici in cantitate mare.
Pentru decor foloseste frunze tinere, colorate, fara sa detronezi coloritul ragu-ului.