Cand ai pofta de un desert rapid, fa checul asta special si parfumat, cu mango, ghimbir si lime. Copiii il vor adora! Gasesti ingredientele si modul de preparare mai jos.
Chec cu mango, ghimbir si lime
- 150 g unt la temperatura camerei
- 160 g zahar fin
- 4 oua de ferma
- 250 g pulpa de mango sau piure de mango
- 250 g faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de la 2 lime
- zeama de la 1 lime
- ghimbir confiat sau in sirop
- sare
Pentru decor:
- 1 mango
- 3-4 linguri de iaurt
- coaja de lime
Pune sub paletele mixerului untul si zaharul pana devin o crema pufoasa.
Intr-un alt bol, bate ouale pana se fac spuma, cu un praf de sare, apoi adauga pulpa de mango (sau piureul).
Intr-un al treilea bol amesteca faina, praful de copt, coaja de lime si ghimbirul maruntit.
Aliniaza bolurile ca sa-ti fie mai usor sa lucrezi (pentru dreptaci): bolul cu ouale, apoi untul, ultimul cel cu faina.
Toarna o treime din amestecul de ou in untul batut. Omogenizeaza, apoi trimite o treime din amestecul rezultat in faina. Amesteca.
Repeta de doua ori, pana prinzi toate ingredientele umede in faina si obtii o masa omogena frumoasa.
Toarna aluatul intr-o forma de chec si coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade fara ventilatie sau 160 cu ventilatie. Coace pentru o ora. Raceste.
Pentru decor: amesteca iaurtul cu zeama de lime, daca e nevoie si simti ca ar trebui, poti pune un strop de miere.
Decoreaza checul DUPA ce s-a racit, pune cateva felii de mango pe deasupra si coaja de lime.
Incearca si alte retete pregatite la Sanatatea in Bucate!