In aceasta editie a emisiunii Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste iepure in bere bruna – dupa o reteta greceasca, in vas de lut, tartar de ton rosu cu mustar si menta si, ca desert, coaja de portocala confiata, flambata cu coniac.

Iepure in bere bruna

  • carne de iepure
  • ceapa
  • rosii
  • bere bruna
  • seminte de fenicul
  • piper salbatic
  • sare
  • untura de gasca/rata
  • ienibahar
  • tabasco

Un vas de lut se unge cu ulei de masline, apoi se presara pe fundul lui ceapa si se aseaza rosiile intregi si carnea de iepure. Se formeaza straturi pana ce terminam toate ingredientele. Deasupra se toarna grasimea de rata si berea bruna amestecata cu tabasco si mirodeniile. Vasul se acopera cu capacul si se da la cuptor la 160 de grade timp de cateva ore.

Tartar cu mustar si menta

  • ton rosu proaspat
  • mustar
  • menta
  • sos worchester
  • coaja de lime
  • zeama de lime
  • ceapa rosie

Carnea de ton se marunteste cu cutitul si se stropeste cu putin sos worchester. Se adauga coaja de lime, menta tocata fin si o lingurita de mustar. Se stropeste totul cu zeama de lime. Se toaca fin un sfert de ceapa rosie si se amesteca cu tonul, sare si piper proaspat rasnit.

Pentru tartarul de ton rosu putem face si un sos din otet balsamic, worchester si tabasco.

Coaja de portocala confiata

  • apa
  • zahar brun
  • coaja de portocala
  • coniac

Apa se pune la fiert cu zaharul brun pana ce avem un sirop. Cojile de portocala se curata bine de partea alba, se taie fasii fine si se pun sa fiarba in siropul de zahar. Se flambeaza cu coniac.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 30 august 2014:  Iepure in bere bruna | Tartar cu mustar si menta | Coaja de portocala confiata