In aceasta editie Best Of, Marius Tudosiei ii  are invitati pe Margot si pe Mihai Lambru. Si avem trei retete rafinate: creme brulee cu levantica, conchiglioni cu ricotta si sos de rosii si foie gras cu coniac si cirese confiate.

Creme brulee cu levantica

  • 8 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml smantana
  • seminte de vanilie
  • levantica

Galbenusurile se pun intr-un bol. Laptele se pune intr-o craticioara pe foc, cu miezul unei pastai de vanilie. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga apoi laptele – dupa ce s-a racorit. Vasul cu acest amestec se pune pe baie de abur se adauga smantana si se amesteca incet, pana se ingroasa – cand amestecul se prinde de lingura. Se adauga si florile de levantica.

Conchiglioni cu ricotta si sos de rosii

  • paste conchiglioni
  • ricotta
  • mozzarella
  • chives
  • zeama de lamaie
  • sos de rosii
  • rosii cherry
  • usturoi
  • busuioc
  • ou

Umplutura pentru conchiglioni se pregateste astfel: ricotta se amesteca cu un ou si cu mozzarella razuita. Se adauga codite de ceapa verde taiate fin si zeama de lamaie. Pastele se fierb. Intr-un vas de cuptor se pune putin ulei de masline si niste zeama de lamaie. Umplem pastele cu compozitia pregatita.

Sosul se pregateste astfel: sucul de rosii se pune intr-o tigaie, pe foc. Se adauga usturoi tocat si rosii cherry taiate in sferturi si busuioc. Sosul se toarna in vas, peste pastele umplute. Se mai presara busuioc.

Vasul se da la cuptor la 180 de grade, 30 de minute cu capac, dupa care 15 minute fara capac, sa se rumeneasca.

Foie gras cu coniac si cirese confiate

  • ficat de gasca
  • gelatina
  • sare
  • piper
  • salote
  • cimbru
  • smantana
  • cirese confiate

Gelatina se dizolva 10 minute in apa rece. Se incinge o tigaie, fara grasime. Ficatul de gasca se feliaza in bucati groase si se aseaza in tigaia incinsa. Se asezoneaza cu sare si piper si se intorc sa se rumeneasca pe ambele parti. Se scot pe o farfurie. Salota se toaca marunt si se prajeste in grasimea ramasa in tigaia in care am rumenit pateul, impreuna cu niste crengute de cimbru. In blender se pune ceapa rumenita, bucatile de ficat si smantana amestecata cu gelatina dizolvata. Se blendeaza. Ciresele confiate se aseaza pe fundul unui borcan cu capac. Deasupra se toarna compozitia.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 august 2017: Creme brulee cu levantica | Conchiglioni cu ricotta si sos de rosii | Foie gras cu coniac