Chef Maria Ungureanu, expert in bucataria italiana si asiatica, este invitata lui Marius Tudosiei in aceasta editie a emisiunii Sanatatea in Bucate. Impreuna, cei doi au pregatit guacamole, somon teriyaki cu taitei de orez si cheescake cu lime si sos de fructe de padure.
Guacamole
- avocado
- ceapa verde
- lamaie
- usturoi
- rosii
- ardei iute
- ulei de masline
- patrunjel
Pulpa de avocado se stropeste cu lamaie si se paseaza. Pulpa de rosie se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Ardeiul iute se taie marunt, la fel si ceapa rosie si ceapa verde. Se adauga sare si putin ulei de masline.
Somon teriyaki cu taitei de orez
- file de somon
- ghimbir
- soya sos
- portocale
- zahăr brun
- morcov
- ardei
- otet de orez
- sare
- taitei de orez
Usturoiul si ghimbirul se taie marunt si se prajesc in ulei incins, pentru a-si elibera aromele. Se adauga sosul de soia si otetul de orez. Se adauga zaharul brun si bucatile intregi de somon. Se opreste focul si somonul se lasa la marinat in sos, apoi se prajeste in ulei si se serveste cu noodles din orez.
Cheesecake cu lime si sos de fructe de padure
- crema de branza
- biscuiti
- lime
- zahar brun
- fructe de padure
- vin rosu
- unt
- oua
- smantana dulce
Biscuitii se zdrobesc si se inmoaie cu unt topit. Se aseaza pe fundul unei forme, se niveleaza cu o lingura si se da la rece. Crema de branza se amesteca cu zahar brun si coaja de lime. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu branza. Se adauga smantana dulce. Se trimite la cuptor 30-40 de minute la 110 grade.
Sosul pentru cheesecake: zaharul brun se topeste cu vin rosu. Cand se topeste zaharul adaugam fructele de padure.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 31 august 2014: Guacamole | Somon teriyaki cu taitei de orez | Cheescake cu lime