Bacania Veche

Crumble cu capsuni | Ciocolata raw vegan

Food blogger-ul Alina Stan (www.aromedepoveste.ro) ne pregateste astazi doua retete gustoase si rapide, grozave si pentru cei mici, si pentru cei mari: crumble cu capsuni si ciocolata raw vegan.

Citeste si: Cobbler, Crisp, Crumble. Care e diferenta?

Crumble cu capsuni 

  • 600 gr capsuni
  • 3 linguri zahar de cocos
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri faina de ovaz (fulgi de ovaz rasniti)
  • 40 gr migdale tocate
  • 3 linguri de migdale intregi
  • 4 linguri ulei de cocos

Capsunile se spala, se maruntesc si se amesteca cu 3 linguri de zahar de cocos (pentru ca are o aroma speciala), faina de ovaz (din fulgi de ovaz rasniti).  Se lasa deoparte.

Pentru crusta amestecam faina de migdale, faina de ovaz, migdale tocate, ulei de cocos si putin zahar.

In ramekinuri asezam capsunile. Deasupra presaram amestecul pentru crusta 180 grade, 25-30 minute.

Ciocolata raw vegan

  • 9 linguri de unt de cacao topit
  • 2 linguri de unt de cocos topit
  • 3 linguri de faina de cocos
  • 3 linguri de faina de caju
  • 2-3 linguri de pudra de roscove
  • 4 linguri de sirop de cocos
  • 2-3 linguri de cacao
  • vanilie pudra
  • sare

Amestecam toate ingredientele uscate, apoi adaugam, pe rand, ingredientele lichide.

Nota: Untul de cacao devine lichid daca este tinut putin in apa calduta. Cand incalzim untul de cacao nu trebuie sa depasim 40 de grade.

Amestecam toate ingredientele si turnam ciocolata in formele de silicon, apoi dam la congelator 20-30 de minute.

ciocolata raw

Sursa foto: Alina Stan

Urmareste intregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 9 aprilie 2017: Crumble cu capsuni | Ciocolata raw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *