Mielul este vedeta in aceasta editie a emisiunii Sanatatea in Bucate. Ca la orice mare imprejurare pascala, dintr-o bucata generoasa de carne de miel, vom face doua preparate gustoase: piept de miel umplut si coaste de miel aromatizate.

Piept de miel umplut 

  • carne de miel
  • piper salbatic
  • cimbrisor uscat
  • rozmarin
  • usturoi uscat
  • menta uscata

Ierburile si usturoiul se piseaza. Acest amestec se intinde pe bucata de carne apoi se ruleaza cu aceasta pasta de mirodenii in interior si cu partea grasa in exterior. Rulada se leaga si se prajeste pe toate partile, apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea grasa in sus, ca sa se rumeneasca frumos. In grasimea ramasa in tigaie dupa ce am prajit rulada, se perpelesc niste mere ionatane. Merele se aseaza mai apoi in tava, langa rulada peste care se mai presara niste sare. Se trimite la cuptor timp de 30 de minute la 190 de grade.

cotlete

Coaste de miel aromatizate cu verdeturi

  • cotlete de miel
  • ceapa verde
  • leurda
  • rozmarin
  • usturoi
  • ulei
  • sare

Cotletele de miel se presara cu sare si se rumenesc usor intr-o tigaie cu ulei pana ce capata o crusta (vreo 2 minute) Partea cu os se protejeaza cu folie de aluminiu.

Pentru crusta se piseaza intr-un mojar, cu sare si putin ulei, niste ceapa verde, rozmarin, leurda, usturoi. Cotletele se ung pe toate partile cu amestecul de verdeturi si se trimit in cuptor la 190-200 grade timp de 7 minute. Langa cotlete vom avea si o salata verde cu untisor, loboda rosie, salata creata si ridichi. Ca sa ne bucuram de primavara! 🙂

Urmareste ingregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 15 aprilie 2017: Piept de miel umplut | Coaste de miel aromatizate cu verdeturi