Invitat la Sanatate in Bucate este Chef Razvan Alexandru care ne aduce arome marine in plina iarna.
Pregatim doua retete: caracatita cu fenicul si sparanghel si calcan cu piure de conopida
Caracatita cu fenicul si sparanghel
- caracatita
- fenicul
- sparanghel
- unt
- salote
- ardei copt
- ulei de masline
- sare
- piper
Se incalzeste intr-o tigaie ulei de masline cu putin unt.
Intre timp, intr-o cratita punem apa la fiert cu o lingurita de bicarbonat. Cand fierbe scufundam sparanghelul. Il lasam un minut, apoi il blansam (in scoatem in apa cu gheata pentru a stopa gatirea si pentru ca leguma sa ramana crocanta)
Salota se marunteste, la fel si feniculul si se trag in tigaia cu ulei si unt.
Tentaculele de caracatita, fierte in prealabil in apa cu foi de dafin si piper, se taie in bucati mari. Adaugam bucatile de caracatita in tigaia in care se incalzesc salota si feniculul si se lasa un minut pe foc. Adaugam si bucati de ardei copt apoi sparanghelul. Mai punem putin unt, piper si sare si mai lasam cateva secunde pe foc.

Intr-o tigaie incalzim ulei de masline cu unt si un catel de usturoi pentru aroma. Rumenim fileurile de calcan cu pielea in jos, presand pentru a nu se curba. Presaram piper alb si sare. Intoarcem fileurile si pe cealalta parte, sa se rumeneasca 2-3 minute, la foc mic. La final adaugam un strop pe vin peste peste.
Adaugam baby feniculul. Intre timp punem conopida la fiert si o transformam in piure cu ajutorul unei unelte de pasat, ca sa nu devina prea fin.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din date de 21 ianuarie 2018: Caracatita cu fenicul si sparanghel | Calcan