Reteta asta iti aminteste de vacantele mediteraneene, nu-i asa? In afara de faptul ca trebuie sa ai rabdare pentru a fierbe caracatita, reteta este foarte simpla si plina de gust.
Caracatita cu fenicul si salsa de fasole neagra
- caracatita
- fenicul
- ceapa
- fasole neagra
- usturoi
- paprika afumata
- vin
- sare
- piper
- suc de lamaie
- patrunjel
Fierbe caracatita in apa cu vin (1 litru de apa + 1 pahar de vin), dafin si boabe de piper. Eu am folosit o caracatita prefiarta, insa am mai pus-o la fiert impreuna cu legumele taiate in bucati mari (fenicul, ceapa, usturoi).
Pastreaza niste bucati de fenicul si ceapa pentru decor – e posibil sa fie nevoie sa le scoti inainte, ca sa fie crocante inca, sa nu fiarba in exces). Pe restul blendeaza-le impreuna cu zeama de supa pentru a obtine un sos gustos si un pic gros.
Rumeneste tentaculele de caracatita in ulei de masline, feliaza-le si aseaza-le pe farfurie impreuna cu bucatile de fenicul si ceapa si o salata-salsa cu fasole neagra, ceapa rosie tocata marunt si zeama de lamaie. Presara paprika afumata si patrunjel proaspat. Pofta buna!
Foto: Raluca Constantin