Reteta asta iti aminteste de vacantele mediteraneene, nu-i asa? In afara de faptul ca trebuie sa ai rabdare pentru a fierbe caracatita, reteta este foarte simpla si plina de gust.

Caracatita cu fenicul si salsa de fasole neagra

  • caracatita
  • fenicul
  • ceapa
  • fasole neagra
  • usturoi
  • paprika afumata
  • vin
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie
  • patrunjel

Fierbe caracatita in apa cu vin (1 litru de apa + 1 pahar de vin), dafin si boabe de piper. Eu am folosit o caracatita prefiarta, insa am mai pus-o la fiert impreuna cu legumele taiate in bucati mari (fenicul, ceapa, usturoi).

Pastreaza niste bucati de fenicul si ceapa pentru decor – e posibil sa fie nevoie sa le scoti inainte, ca sa fie crocante inca, sa nu fiarba in exces). Pe restul blendeaza-le impreuna cu zeama de supa pentru a obtine un sos gustos si un pic gros.

Rumeneste tentaculele de caracatita in ulei de masline, feliaza-le si aseaza-le pe farfurie impreuna cu bucatile de fenicul si ceapa si o salata-salsa cu fasole neagra, ceapa rosie tocata marunt si zeama de lamaie. Presara paprika afumata si patrunjel proaspat. Pofta buna!

Foto: Raluca Constantin