Bacania Veche

Ardei la borcan

Daca-ti plac ardeii copti, e musai sa-i pui la pastrare si pentru iarna, la borcan. Reteta este foarte simpla si plina de aromele verii.

Pentru reteta de ardei la borcan ai nevoie de:

Ardei la borcan

Ardei la borcan. Foto: Raluca Constantin

Intr-o tigaie incalzeste uleiul cu mirodeniile – mult cimbru proaspat si cativa catei de usturoi. Scoate cimbrul si usturoiul dupa ce si-au facut treaba si au parfumat uleiul.

In uleiul incalzit bine – sa sfaraie, dar sa nu sara – trage fasiile de ardei copti. Scoate-i, scurge-i si amesteca-i cu zeama lor, daca mai e. Pune-i frumos in borcan, mai arunca niste ramurele de cimbru printre ei, poate chiar si niste usturoi din cel incalzit in ulei.

Sigileaza, sterilizeaza, intoarce borcanele si depoziteaza-le la intuneric si racoare. La iarna va fi o bucurie sa le gasesti.

Incearca si reteta: Ardei prajiti

Daca nu ai timp sa pregatesti ardeii la borcan, gasesti in Bacania Veche si onlie Salata de ardei kapia copt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *