Daca-ti plac ardeii copti, e musai sa-i pui la pastrare si pentru iarna, la borcan. Reteta este foarte simpla si plina de aromele verii.

Pentru reteta de ardei la borcan ai nevoie de:

Ardei la borcan
Ardei la borcan. Foto: Raluca Constantin

Intr-o tigaie incalzeste uleiul cu mirodeniile – mult cimbru proaspat si cativa catei de usturoi. Scoate cimbrul si usturoiul dupa ce si-au facut treaba si au parfumat uleiul.

In uleiul incalzit bine – sa sfaraie, dar sa nu sara – trage fasiile de ardei copti. Scoate-i, scurge-i si amesteca-i cu zeama lor, daca mai e. Pune-i frumos in borcan, mai arunca niste ramurele de cimbru printre ei, poate chiar si niste usturoi din cel incalzit in ulei.

Sigileaza, sterilizeaza, intoarce borcanele si depoziteaza-le la intuneric si racoare. La iarna va fi o bucurie sa le gasesti.

Incearca si reteta: Ardei prajiti

Daca nu ai timp sa pregatesti ardeii la borcan, gasesti in Bacania Veche si onlie Salata de ardei kapia copt