Ardeii umpluti cu orez verde sunt un preparat simplu pe care il poti pregati in orice anotimp, si o masa delicioasa, fara carne. In plus pot fi ispititori chiar si pentru copiii mai mofturosi.

Ardei umpluti cu orez verde

  • ardei galbeni
  • orez
  • patrunjel
  • marar
  • fenicul
  • usturoi
  • ceapa
  • unt
  • sare

Din verdeturi (patrunjel, marar si fenicul) fa un suc presat la rece sau blendeaza-le pe toate cu un strop de apa, astfel incat sa obtii un suc aromat si plin de clorofila.

Ceapa se marunteste, la fel si usturoiul. Se calesc impreuna intr-o tigaie cu putin unt si se adauga boabele de orez. Se lasa pe foc impreuna pana ce devin translucide. Nu e neaparat sa folosesti un anume tip de orez, dar cel cu bobul rotund e cel mai potrivit pentru reteta asta.

Adauga o parte din sucul de verdeturi in tigaie, peste orez, pentru ca acesta sa se umfle. Adauga sare. Spre finalul gatirii pune cea din urma parte din suc pentru ca prospetimea verdeturilor si culoarea sa se pastreze.

Ardeii se curata de seminte, se umplu cu amestecul pregatit si se aseaza intr-o tava circulara. Stropeste din belsug cu ulei de masline si trimite ardeii la cuptor.

Incearca si reteta: Ardei Kapia cu branza la cuptor

Foto: Raluca Constantin