Rata cu prune este o reteta cu arome de toamna. In compania prunelor dulci si zemoase, pieptul de rata isi dezvaluie finetea si savoarea. Poti alatura o garniura de orez jasmine sau paste din orez.

Piept de rata cu prune

  • piept de rata
  • prune
  • scortisoara
  • anason stelat
  • pastai de cardamom
  • sos de prune
  • sos de piper negru
  • sos de soia

Ai nevoie de o tigaie din fonta. Cu un cutit bine ascutit cresteaza pielea pieptului de rata. Da-i un praf de sare si aseaza pieptul in tigaia rece, cu pielea in jos.

Pune tigaia pe foc mic la inceput, sa se incalzeasca usor si pielea sa nu se arda. Dupa ce pielea s-a rumenit frumos si in tigaie ti-a ramas untura de rata, taie prunele in bucati si aseaza-le langa carne, impreuna cu anason stelat, un baton de scortisoara si 2-3 pastai de cardamom. Zeama lasata de prunele coapte se va parfuma minunat cu aceste mirodenii.

Trimite tigaia de fonta in cuptor timp de 15 minute. Pieptul de rata nu trebuie sa se gateasca excesiv.

Poti pregati si un sos aromat si usor picant, amestecand sosul parfumat lasat de prunele coapte cu sos de piper negru si sos de soia.

Incearca si reteta: Piept de rata cu cartofi Hasselback