Iti place sa calatoresti si mai ales sa descoperi mancaruri locale? Nu-ti ramane decat sa faci o lista cu datele festivalurilor gastronomice din Europa (sau … din intreaga lume)

Pe langa mancare buna, vei avea ocazia sa te distrezi, sa cunosti oameni noi si sa te bucuri de atmosfera locului.

Iata 5 dintre cele mai cunoscute festivaluri gastronomice din Europa la care ai putea merge in 2020:

1. Gelato Festival 

Intre 6 si 7 aprilie, Florenta devine capitala inghetatei, gazduind unul dintre cele mai ispititoare festivaluri din lume: Gelato Festival.

Daca vrei sa gusti unele dintre cele mai cremoase si aromate inghetate, e cazul sa-ti planuiesti o scurta vacanta aici, la inceputul lunii aprilie.

2. Feria Nacional del Queso

Esti branzofil? Aici e locul tau! La Trujillo, in Spania, Feria Nacional del Queso te asteapta intre 1 si 5 mai, cu peste 300 de tipuri de branzeturi locale produse de fermierii din zona, asortate cu vinuri si bere locala.

In fiecare an, in cadrul festivalului sunt invitati si artizani din alte tari (in anii precedenti au fost invitati din Portugalia, Franta, Italia, Olanda).

3. Taste of Amsterdam

In fiecare an, la inceputul verii, Taste of Amsterdam cucereste Amstelpark timp de patru zile.

Degustari de vin, show-uri de live cooking si mancare pregatita de Chefi de renume de la restaurante din Amsterdam, te asteapta intre 29 mai si 1 iunie, la Amsterdam.

4. Meatopia

Intre 4 si 6 septembrie 2020, carnivorii se aduna in Londra, la Meatopia. Un festival originar din SUA, Meatopia este despre carne rumenita pe carbuni incinsi de unii dintre cei mai mari Chefi din lume. Bineinteles, sunt si niste beri bune alaturi si o atmosfera grozava in jurul focului.

5. Fiera Internationale Tartufo Bianco d’Alba

Exista mai mult de 70 de feluri de trufe (dintre care 32 in Europa) insa trufa alba de Piemont (tuber magnatum) este cea mai scumpa dintre toate. Si are chiar si un festival dedicat, intre 5 octombrie-24 noiembrie, in regiunea in care trufa e regina – Piemont, din Italia.

La Fiera Internationale Tartufo Bianco d’Alba vei participa la degustari, ateliere si spectacole, toate in onoarea unui produs local deosebit – trufa alba.

Citeste si articolul: Povestea trufelor 

Info: bigseventravel.com, traveltriangle.com 

Text: Raluca Constantin

Foto: pixabay.com