Marius Tudosiei si Oana Zamfir de la Digi 24 gatesc cu drag si spor, printre discutii despre filme, doua retete grozave care se pregatesc cat ai clipi: tagliatelle cu ceapa inabusita si somon si crumble cu mere, nuci si migdale.
Tagliatelle cu ceapa inabusita si somon
Ingrediente:
- 3 cepe medii
- unt
- cimbru
- foi de dafin
- ansoa
- smantana
- somon afumat 100-150 gr
- coaja rasa de la o lamaie
Cele trei cepe se taie solzisori si se pun la inabusit in unt. Dupa 15-20 min se adauga cimbru, frunze de dafin si cateva firicele de ansoa. Ceapa se lasa la inabusit in jur de 45 de minute pana devine ca o pasta. Se completeaza cu apa ca sa nu se prajeasca.
Dupa ce ceapa a ajuns la forma dorita se adauga samantana peste ea in tigaie si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se adauga pastele care au fost fierte intre timp. Se aseaza pastele in farfurie si peste ele se adauga somonul afumat, fasii. La final presara putina coaja de lamaie.
Crumble cu mere, nuci si migdale
- 8-9 mere rosii curatate de coaja si cotor si taiate cubulete
- 190 gr unt
- 80 gr zahar
- 150 gr faina
- scortisoara
- pudra de ghimbir
- 150 gr nuci tocate grosier
- 2 pliculete de zahar vanilat + 2 pliculete de scortisoara
- fulgi de migdale
- inghetata de vanilie
Se curate merele si se taie cubulete. Se incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o tigaie incapatoare se topesc 100 gr unt si se adauga merele, zaharul vanilat si condimentele
Se amesteca din cand in cand, se lasa cam 15 min pana ce merele se caramelizeaza si scade lichidul pe care il lasa initial. Se toarna merele in tava care va merge in cuptor si se adauga nucile. Se amesteca.
Toppingul se face din 150 gr de faina, 90 gr unt, 80 gr de zahar. Se framanta cu degetele amestecul din bol pana ce ies niste firmituri fine.
Se pune amestecul peste mere, se acopera uniform si se presara fulgii de migdale pe deasupra. Se da tava la cuptor pan ace toppingul devine rumenit. (30-40 min) Se serveste cu inghetata de vanilie, cat e cald.
Urmariti inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate de pe data de 4 decembrie 2016 Tagliatelle cu ceapa inabusita si somon | Crumble cu mere, nuci si migdale