Marius Tudosiei si Adi Hadean fac treaba faina in bucatarie la Sanatatea in Bucate. Adi Hadean a venit cu doua retete gustoase: porc cu piure de pastarnac si pandispan cu crema. Mancare savuroasa, simplu de facut.

1. Porc cu piure de pastarnac

  • ceafa de porc
  • rozmarin
  • piper
  • coniac
  • usturoi
  • unt
  • smantana dulce
  • cimbru
  • ardei iute
  • pastarnac
  • lapte
  • sare
  • ulei de masline

Pastarnacul se fierbe in lapte si se blendeaza cu un strop de sare pana ce obtinem un piure fin. Ceafa de porc se taie in felii groase si se rumenesc putin in tigaie. Cand s-au rumenit nitel se scot din tigaie si se taie fasii. Se pun din nou in tigaie si se presara sare, piper si rozmarin. Se flambeaza cu coniac si se adauga 3-4 catei de usturoi si putin unt. Se scoate carnea, usturoiul si in sosul ramas in tigaie se pune un pahar de smantana dulce, se adauga sare si piper si se amesteca. Sosul se pune peste carnea de porc.

2. Pandispan cu crema

Blat:

  • trei oua
  • trei linguri ulei
  • trei linguri lapte
  • trei linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
  • praf de copt
  • faina

Crema:

  • lapte condensat cu caramel
  • ciocolata
  • mascarpone

Se separa albusurile de galbenusuri. Ca sa se bata mai bine spuma de albus se pune putina sare si putina zeama de lamaie. Intre timp se porneste cuptorul. Se bat albusurile cu telul cam un minut si jumatate. Se adauga zaharul pudra si se mai bate pana ce se formeaza moturi. Galbenusurile se incorporeaza usor, cu o spatula, in spuma de albus.

1/2 de praf de copt se amesteca cu faina si se cern impreuna direct in castronul cu amestecul pregatit mai inainte si se amesteca usor. O forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul in forma si se da la cuptor la 180 de grade, 20 de minute, apoi coboram temperatura la 150 de grade.

Blatul trebuie sa se raceasca inainte sa punem crema peste el.

Laptele condensat se scoate din cutie si se pune pe foc sa se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu mascarpone. Crema se intinde peste blat si se orneaza.

Urmariti inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 2 martie 2014 Porc cu piure de pastarnac | Pandispan cu crema