Marius Tudosiei l-a invitat pe Gabi Balint intr-o editie speciala, la doia ani de Sanatatea in Bucate. Depanand amintiri, cei doi au pregatit paella si ardei umplut cu ricotta.
Paella este un preparat specific bucatariei spaniole iar Gabi Balint spune, din proprie experienta, ca cea mai buna paella se face in Valencia, la foc de lemn, intr-o palettera cu diametrul de 2 metri.
1. Paella
- ceapa alba
- rosii
- scoici
- calamari
- creveti
- langostine
- 500 gr orez
- sofran
- ulei de masline
- ardei kapia
- pulpe de pui
- supa de pui
Ceapa se taie in bucati marisoare si se caleste in ulei. Rosiile se taie cat mai marunt si se pun si ele la calit peste ceapa. Se adauga orezul (musai cu bob rotund) in palettera si nu se mai amesteca timp de cateva minute. Se pun pulpele de pui peste orez si deasupra se toarna supa de pui. Se taie ardeii fasii si se pun si ei in tigaie peste orez. Calamarii se taie bucati si se adauga si ei in tigaie. Se presara putin sofran. Se pun si crevetii in tigaie si se mai lasa pe foc. Se presara sare si se aseaza scoicile in tigaie dupa ce au fost tinute in apa si clatite bine. Se adauga si langustinele fierte. Se acopera la final cu un capac si paella se mai lasa cateva minute sa se odihneasca.
2. Ardei umpluti cu ricotta
- ardei grasi
- rosii cherry
- ricotta
- paprika afumata
- ceapa rosie
- cimbru
- sare
- piper macinat
Ardeilor li se scot semintele si se lasa intregi, pregatiti pentru a fi umpluti. Intr-un bol se taie rosiile cherry si se presara peste ele paprika afumata, apoi se pune si ricotta si ceapa rosie tocata. Se pune sare si piper proaspat si se amesteca. Se umplu ardeii cu amestecul de ricotta si inainte de a-i trimite in cuptor se stropesc cu putin ulei de masline.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 1 martie 2014 Paella | Ardei umplut cu ricotta