Marius Tudosiei gateste impreuna cu invitata lui, Cori Gramescu, antrenoare de fitness si nutritionist. Cori a venit cu trei retete sanatoase si sfaturi despre cum sa mancam sanatos si sa ne mentinem greutatea. Secretul sta in cantitati controlate si asocieri corecte.
Retetele sunt din trei categorii diferite: pentru castig de masa musculara, una pentru mentinerea greutatii si una pentru pierdere in greutate: Dorada in crusta de sare, vita cu sos si salată de iarna.
1. Dorada in crusta de sare
- dorada
- lamaie
- 3 kg sare grunjoasa
- doua albusuri
2. Vita cu sos
- vita
- mustar de Dijon
- tabasco
- ulei de masline
Garnitura:
- cartof dulce
- telina la cuptor
3. Salata de iarna
- un morcov
- un zucchini
- un avocado
- busuioc verde
- patrunjel
- o legatura ceapă verde
- un catel usturoi maruntit
- o lingura unt de arahide
- susan negru
- susan alb
- o mana de caju
- o conserva butter beans (fasole alba cu bob mare) sau edamame
- ulei de susan
- pasta de chilli cu usturoi
- 100 g taietei de orez (chinezesti sau thai, ambele variante merg)
Taiteii de orez se hidrateza 2 minute in apa fierbinte si apoi se scurg bine intr-o sita. Din untul de arahide, catelul de usturoi, uleiul de susan, pasta de chilli si zeama de lamaie se face un sos peste care se adauga dupa gust sos de soia sau tamari.
Legumele se feliaza in aparatul de făcut spaghete, sub forma de spaghete vegetale si se amesteca impreuna cu taiteii de orez deja raciti cu grija, ca sa nu se rupa. Se adauga peste ele sosul si se lasa sa se patrunda la temperatura scazuta 30 min – o ora. Intre timp se taie marunt ceapa verde, busuiocul, patrunjelul si avocado-ul si se adauga peste taitei, amestecand usor.
Se scoate salata pe o farfurie, se adauga caju, boabele de edamame sau fasole albă cu bob lat si se decorează cu mixul de susan, cativa fulgi de chilli uscat si frunze proaspete de patrunjel si busuioc proaspat.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 23 februarie 2014 Dorada in crusta de sare | Vita cu sos | Salată de iarna