In aceasta emisiune Marius Tudosiei a pregatit o supa groasa de peste, gratin de conopida cu peste afumat si batoane integrale cu portocale si curmale.
Supa deasa sau cremoasa de peste, sau chowder vine din zona anglo-saxona. Pentru a o pregati nu va trebuie decat un file de peste, legume si lapte. Gratinul de macrou afumat se face usor si e delicios. Faina integrala este la baza desertului de astazi, aromate cu portocala si scortisoara.

1. Supa groasa de peste

  • salau
  • apio
  • ceapa
  • usturoi
  • cartof
  • bacon
  • ulei de masline
  • faina
  • apa
  • lapte
  • smantana

Baconul se taie marunt si se rumeneste in ulei. Ceapa se toaca si se caleste si ea in ulei, langa bacon. Se adauga usturoi si telina apio taiata marunt. Cand legumele s-au calit se adauga o lingura de faina si se amesteca rapid apoi se stinge cu putina apa. Cartofii se taie cubulete si se pun in tigaie. Fileul de salau se taie cubulete si se pune in oala peste cartofi atunci cand ei aproape s-au fiert. Se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa pe foc sa se inmoaie toate ingredientele. La final se adauga un pahar cu smantana si se presara verdeata.

2. Gratin de conopida cu peste afumat

  • conopida
  • macrou afumat
  • cartofi
  • ulei de masline
  • faina
  • lapte
  • branza cheddar
  • codite de ceapa
  • mustar cu boabe

3. Batoane integrale cu portocale si curmale

  • curmale
  • lapte
  • un ou
  • zahar
  • unt
  • faina integrala
  • praf de copt
  • zeama de portocala
  • scortisoara

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 22 februarie 2014 Supa groasa de peste | Gratin de conopida cu peste afumat | Batoane integrale cu portocale