Horia Dascal vine la Sanatatea in Bucate si impreuna cu Marius gateste doua retete speciale. Un spectaculos somon afumat pe scandura de lemn imbibata cu gin, servit cu un sos de smantana si macris care a primit o stea Michelin. Al doilea preparat e plin de arome – Korma curry cu legume.
Somon afumat la cuptor cu sos de smantana si macris
- somon
- salote
- smantana
- unt
- ulei
- vermouth
- macris
- lamaie
- sare
- piper alb
Sosul:
Salotele se toaca marunt si se calesc in unt, la foc mediu. In tigaie se picura si putin ulei, (ca sa nu se arda untul), apoi se adauga vermouth sau un vin dulce. Se stoarce si putina zeama de lamaie, apoi se adauga smantana dulce, sare si piper alb. Se lasa cateva minute pe foc, sa se combine aromele. Se ia de pe foc si se adauga frunzele de macris (tocate)
Bucatile de somon se aseaza pe bucati de lemn imbibate cu gin si se dau la cuptor numai 5-6 minute. Somonul se serveste cu sosul de macris.
Korma curry vegetal
- cartofi dulci
- morcovi
- ulei
- usturoi
- migdale
- vermouth
- ceapa
- unt
- ghimbir
- naut
- lime
- pudra de curry
- lamaie
- ardei iute
- lapte de cocos
- lemongrass
- orez
- gin
Cartofii dulci si morcovii de taie felii si se inmoaie intr-o tigaie cu putin ulei si unt. Se adauga ceapa si usturoiul maruntite, ghimbir, boabele de naut si pudra de curry. Amestecam si lasam pe foc. Se toaca lemongrass si se adauga si el peste celelelalte ingrediente. Se stoarce zeama de la o jumatate de lime si wedges de lamaie (pentru un plus de aroma). Se toarna si laptele de cocos.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 7 mai 2017: Somon afumat la cuptor cu sos de smantana si macris | Korma curry de legume