Invitata lui Marius Tudosiei este Roxana Lazarescu, prezentator Digi24. Impreuna pregatesc trei retete rapide: o salata de somon cu parmezan, piept de rata cu sos de portocale si clatite cu nuci, miere si gem de mure.
1. Piept de rață cu sos de portocale:
- piept de rata
- coniac
- sos de soia
- suc de portocale
- miere
- unt
- cartofi fierti si marinati in mirodenii
Pielea de la pieptul de rata se cresteaza, se sareaza si se pune pieptul in tigaie cu pielea in jos, la foc mic. Se rumeneste usor pe ambele parti. Pieptul de rata se muta intr-o tava si se da la cuptor 9 minute la 200 de grade. In tigaia in care s-a prajit pieptul si a ramas grasimea de rata se toarna niste coniac, sos de soia si suc de portocale si se lasa pe foc sa scada. Cand sosul s-a racit se adauga mierea. Se scoate pieptul de rata de la cuptor si se pune putin unt deasupra cat e cald.
2. Salata de somon cu parmezan:
Ingrediente:
- salata verde
- somon
- parmezan
- ulei de masline
- otet balsamic
3. Clatite cu nuci, miere si gem de mure:
- un ou
- zahăr
- făină
- lapte
- nuci
- unt
- miere
- gem de mure
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din 19 ianuarie 2014 Salata de somon cu parmezan| Piept de rata cu sos de portocale|Clatite cu nuci