Marius Tudosiei pregateste un preparat drag lui: Ossobucco – o reteta de baza ce vine din nordul Italiei. Marius a ales varianta cea mai simplu de pregatit, insa cum nicio mancare traditionala nu se prepara repede, ossobucco are nevoie sa stea destul de mult timp la cuptor.
Apoi, Marius face un platou cu peste (chefal si barbuni), piure de telina cu ricotta si gremolata. Mancare usoara, simpla, gustoasa, de incercat acasa.
1. Ossobucco:
Ingrediente:
- o bucata de carne de vita maturata (7-21 zile)
- telina radacina
- telina apio – tulpini
- unt
- morcovi
- ceapa
- apio
- piper alb
- supa de legume
- vin alb
- rosii
- sare grunjoasa
Se leaga bucata de carne cu o sfoara, sa nu se desfaca. Se pune intr-o oala ulei vegetal si se pune carnea la rumenit in ulei incins cate 2-4 minute pe fiecare parte. Se adauga sare grunjoasa si se scoate din tigaie. Se scoate si ata. In oala in care am prajit carnea se pune unt apoi se adauga legumele tocate mare. Se pun 3 cepe intregi si 3 cepe tocate marisor. Se amesteca din cand in cand. Tulpinile de telina se toaca si se adauga si ele in oala alaturi de celelalte legume. Se adauga condimente si se lasa la foc mic. Se pune bucata de carne in oala. Peste ea se toarna 1/2 de cana de supa de legume si vin alb. Se pune un capac pe oala si se da la cuptor timp de ~90 de minute. Dupa ~60 de minute se scoate oala si se adauga si rosiile apoi se da din nou la cuptor.
2. Maioneza de cartof
Ingrediente:
- cartof fiert
- sare
- doua galbenusuri crude
- usturoi
- ulei
- zeama de lamaie
3. Platou de peste
Ingrediente:
- chefal prajit (invelit in faina, oregano si sare)
- barbuni prajiti
3. Piure de telina cu ricotta
Ingrediente:
- telina fiarta
- ricotta
- ulei de masline
- sare
4. Gremolata
Ingrediente:
- usturoi
- coaja de lamaie
- patrunjel
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din 25 ianuarie 2014 Ossobucco|Platou de peste|Maioneaza de cartof|Piure de telina cu ricotta|Gremolata