Marius Tudosiei pregateste la Sanatatea in Bucate preparate perfecte pentru vremea rece: un bors de ghebe facut ca la manastire, o rulada de curcan care se poate folosi si in sandwich-uri si briose cu mere si scortisoara.

1. Bors de ghebe

Ingrediente:

  • ghebe
  • bors
  • telina radacina
  • morcov
  • cartof
  • pastarnac
  • radacina de patrunjel
  • ceapa
  • frunze de telina sau frunze de leustean
  • patrunjel frunze
  • apa

Se pune apa la fiert. Ghebele se curata sau, daca le aveti congelate, se decongeleaza. Intr-o tigaie se pune putin ulei si un catel de usturoi tocat fin. Se pun ghebele la calit in tigaie. Se toaca legumele – telina, morcovii, pastarnacul, ceapa, cartoful si se pun la fiert in oala. Cand legumele aproape s-au fiert se toarna borsul acru, sare, piper si la final ciupercile si verdeturile tocate.

2. Rulada de curcan

Ingrediente:

  • piept de curcan
  • busuioc
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • foi de dafin.
  • Glazura: sos de rosii
  • chilli pepper flakes
  • dulceata de ardei iute
  • ulei
  • paprika afumata
  • sos de soia

3. Briose cu mere

Ingrediente:

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • doua oua
  • mere
  • 120 gr unt
  • 180 ml lapte
  • praf de copt
  • scortisoara

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din 1 februarie 2014 Bors de ghebe|Rulada de curcan|Briose cu mere