Marius Tudosiei pregateste la Sanatatea in Bucate preparate perfecte pentru vremea rece: un bors de ghebe facut ca la manastire, o rulada de curcan care se poate folosi si in sandwich-uri si briose cu mere si scortisoara.
1. Bors de ghebe
Ingrediente:
- ghebe
- bors
- telina radacina
- morcov
- cartof
- pastarnac
- radacina de patrunjel
- ceapa
- frunze de telina sau frunze de leustean
- patrunjel frunze
- apa
Se pune apa la fiert. Ghebele se curata sau, daca le aveti congelate, se decongeleaza. Intr-o tigaie se pune putin ulei si un catel de usturoi tocat fin. Se pun ghebele la calit in tigaie. Se toaca legumele – telina, morcovii, pastarnacul, ceapa, cartoful si se pun la fiert in oala. Cand legumele aproape s-au fiert se toarna borsul acru, sare, piper si la final ciupercile si verdeturile tocate.
2. Rulada de curcan
Ingrediente:
- piept de curcan
- busuioc
- cimbru
- rozmarin
- sare
- piper
- ienibahar
- foi de dafin.
- Glazura: sos de rosii
- chilli pepper flakes
- dulceata de ardei iute
- ulei
- paprika afumata
- sos de soia
3. Briose cu mere
Ingrediente:
- 300 gr faina
- 150 gr zahar
- doua oua
- mere
- 120 gr unt
- 180 ml lapte
- praf de copt
- scortisoara
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din 1 februarie 2014 Bors de ghebe|Rulada de curcan|Briose cu mere