Invitata la Sanatatea in Bucate este Adriana Ghita – farmacist si pasionata de gatit sanatos. Prin urmare, avem in program doua retete extrem de simple, gustoase, colorate si sanatoase, ideale pentru o dupa-amiaza impreuna cu prietenii.

Salata calda de dovlecel

  • dovlecei
  • ceapa
  • ulei de masline
  • usturoi
  • branza feta
  • rosii uscate
  • masline kalamata
  • zeama de lamaie
  • sare
  • oregano
  • menta

Ceapa se taie foarte fin si se incalzeste putin in ulei de masline. Dovleceii se fac spaghete fine se pun in tigaie peste ceapa, si se lasa 2 minute. Se adauga si usturoiul maruntit. Maslinele si rosiile uscate se maruntesc. Branza se sfarama. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si deasupra se presara menta si seminte de pin rumenite.

17796449_10154769940774232_3206854402112299534_n

Tortilla cu pui si ardei 

  • piept de pui
  • ceapa
  • foi de tortilla
  • ulei
  • branza cheddar
  • fulgi de chilli
  • oregano proaspat
  • usturoi
  • ardei gras rosu, ardei gras galben si ardei gras verde

Sos de iaurt:

  • iaurt
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Carnea de pui pune intr-o tava si se unge bine cu un dressing din ulei de masline, fulgi de chilli, sare, piper, oregano, si usturoi. Se trimite la cuptor, 20 de minute la 200 de grade. Ardeii se taie fasiute si se inmoaie putin intr-o tigaie, pe foc, alaturi de ceapa.

Foile de tortilla se pliaza putin si se dau 2 minute la cuptor sa se rumeneasca. Intre timp se pregateste sosul de iaurt cu ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Tortilla se umple cu ardeii calduti, pieptul de pui, branza cheddar si sosul de iaurt.

Foto: Adriana Ghita

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 30 aprlilie 2017: Salata calda de dovlecel | Tortilla cu pui si ardei