La Sanatatea in Bucate avem si astazi un meniu usor, pe care oricine il poate pregati acasa, spre bucuria celor dragi: pui umplut cu alune si risotto de linte beluga, si un desert care iti va aminti de vacantele in Grecia: Galaktoboureko

Pui umplut cu nuci si risotto de linte beluga

  • pulpe de pui
  • nuci
  • linte beluga
  • parmezan
  • supa de pui
  • sare
  • mix de mirodenii
  • praz
  • usturoi
  • unt
  • ardei rosu
  • smantana

Pulpele se dezoseaza (se lasa si pielea) si se lasa la temperatura camerei presarate cu condimente. Miezul de nuca se coace. Pulpele se umplu cu nuci, se ruleaza cu pielea spre exterior si se leaga. Rulourile se rumenesc putin in tigaie apoi se dau la cuptor la 180 de grade, sa se gateasca.

Pentru risotto de linte beluga:

Ardeiul rosu se taie marunt si se caleste in unt impreuna cu usturoiul. Beluga e o linte neagra, gustoasa, cu bobite mici, care se fierbe mai greu. Dupa ce se fierbe se adauga in tigaie peste ardei si usturoi. Se adauga supa de pui si se mai lasa pe foc sa fiarba. Spre final se adauga smantana si parmezan.

Galaktoboureko

  • foi de placinta
  • unt
  • scortisoara pudra

Sirop:

  • 900 gr zahar
  • 400 ml apa
  • miere
  • baton de scortisoara

Umplutura:

  • 800 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 gr gris
  • vanilie
  • 4-5 oua
  • 70 gr unt
  • 200 g zahar
  • sare
  • coaja de lamaie

DSC_0356

Siropul pentru placinta Galaktoboureko se face din o parte apa, doua parti zahar, putina miere si putina scortisoara. Se lasa la foc mic sa scada.

Umplutura se prepara din lapte si gris. Laptele se pune la fiert impreuna cu smantana si putina sare. Se adauga grisul si se amesteca bine pana ce se umfla. Se adauga si untul si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Se ia oala de pe foc si se adauga repede ouale intregi, batute inainte si se amesteca bine. Se razuieste putina coaja de lamaie si se presara pudra de vanilie.

Foile de placinta se ung cu unt topit si umplutura se impacheteaza in placintele. Se aseaza intr-o tava si inainte de a le da la cuptor se mai ung cu unt ca sa se rumeneasca frumos la 170-180 de grade. Dupa ce se scoate din cuptor se toarna deasupra siropul si se presara scortisoara.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 29 aprilie 2017: Pui umplut cu nuci | Galaktoboureko