Bacania Veche

Coasta de porc la rotisor | Pulpa de miel in crusta de aluat

Daca tot a venit vremea buna, de 1 mai, gatim in aer liber. Si nu ne jucam! Pofta de bucate bune sa tot avem, dar avem si pofta de gatit: coasta de porc la rotisor, marinata cu soia si ghimbir, pulpa de miel coapta in jar in crusta de aluat, lipie si salata de macris cu branza de capra.

Coasta de porc la rotisor 

  • coasta de porc
  • sos de soia
  • ghimbir
  • usturoi

Carnea se marineaza de cu seara intr-un amestec de sos de soia, ghimbir si usturoi. 20-30 minute sta la rotisor.

Lipie

  • faina
  • drojdie
  • apa
  • ulei de masline

Uimitor, dar se pot face si lipii in aer liber, la iarba verde. Faina se framanta cu drojdie, putin ulei de masline si apa si se lasa la dospit. Lipiile se intind si se coc pe fundul unu wok pus deasupra focului.

Pulpa de miel in crusta de aluat

  • pulpa de miel
  • ulei de masline
  • faina
  • apa
  • oregano
  • sare
  • piper

Carnea de miel se cresteaza ca sa poata fi mai usor de patruns. Se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu ulei de masline, apoi se impacheteaza in foaia de aluat de lipie. Se coace in jar. Aluatul se va arde si il  insa carnea se va coace perfect in interior.

Salata de macris cu branza de capra

  • branza de capra
  • frunze de capere
  • frunze de macris
  • oua de prepelita

Pentru salata pregatim un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 1 mai 2017: Coasta de porc la rotisor|Pulpa de miel in crusta de aluat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *