În ediția de astăzi a emisiunii, Marius Tudosiei a pregătit un antreu rulouri de pui, cotlete de miel în ulei negru cu dhal și prăjitură pentru ceai cu fructe uscate

1. Rulouri de pui

Ingrediente:

  • doua bucati piept de pui
  • un catel usturoi
  • trei felii bacon
  • patru rosii uscate la soare
  • busuioc
  • foaie de placinta
  • un ou batut
  • susan

2. Cotlete de miel in ulei negru cu dhal

Ingrediente:

  • cotlete de miel
  • ulei de masline
  • ghimbir
  • rosie
  • lapte de cocos
  • linte
  • naut
  • ceapa
  • coaja de lamaie
  • sos de soia
  • tabasco

Reteta aceasta este una indiana. Carnea de miel trebuie sa fie la temperatura camerei. Se face o marinada din ghimbir, un catel de usturoi, masline negre, putina coaja de lamaie, sare, sos de soia, ulei de masline. Se pun toate in blender si va rezulta un sos in care se marineaza carnea.

Dhal se face simplu: intr-o tigaie incinsa se pune putin ulei de alune, ceapa taiata marunt si ghimbirul razuit fin. Cand s-au rumenit putin se adauga pasta de curry si rosii taiate cuburi din conserva. Se adauga si boabele de naut si linte fierte. Peste ele se toarna o cutie de lapte de cocos si se lasa la fiert. Se garniseste cu bucatele de castravete si iaurt. Cotletele de miel se prajesc intr-o tigaie, pe ambele parti.

3. Prajitura pentru ceai

Ingrediente:

  • 60 gr agriae
  • 100 gr merisoare
  • 40 gr stafide
  • 100 gr cirese uscate
  • 225 ml ceai
  • zeama de portocala
  • praf de copt
  • 225 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • coaja de portocala

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din 15 februarie 2014 Rulouri de pui | Cotlete de miel in ulei negru cu dhal | Prajitura pentru ceai