De data aceasta punem punct tuturor incercarilor de a tine diete pentru ca porcul este piesa de rezistenta a emisiunii Sanatatea in Bucate.

Marius Tudosiei pregateste cut-uri speciale de porc: pork racks in crusta de ierburi, pork chops, pulpa de porc in bere, salata de alge wacame (o reteta din Japonia) si la desert, cinnamon rolls.

Pentru toate bucatile de porc gatite astazi temperatura de gatire este 180 de grade iar secretul sta in condimente (rozmarin, cimbru si busuioc) si timp lung de gatire.

1. Pork racks in crusta de ierburi

Ingrediente:

  • coaste de porc
  • rozmarin
  • cimbru
  • busuioc
  • sweet chilli sauce
  • sare
  • piper

2. Pork chops

Ingrediente:

  • coasta de porc cu sorici
  • cidru
  • mustar
  • cuisoare
  • ulei
  • sare
  • piper

3. Pulpa de porc in bere

Ingrediente:

  • pulpa de porc
  • bere alba
  • boia
  • sare
  • piper alb
  • usturoi
  • frunze de salvie

4. Salata de alge wacame

Ingrediente:

  • alge wacame
  • castravete
  • otet
  • susan
  • usturoi
  • sos de soia
  • chilli flakes
  • ulei de susan

5. Cinnamon rolls

Ingrediente aluat:

  • 650 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 240 ml lapte
  • 75 gr unt
  • 1,5 lingurita sare
  • 66 gr zahar alb
  • 3 oua
  • umplutura
  • 160 gr zahar brun
  • 35 gr faina
  • o lingurita scortisoara macinata
  • 115 gr unt
  • 120 gr stafide in coniac
  • smantana lichida

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din 2 februarie 2014 Pork racks | Pork chops | Pulpa de porc in bere | Salata de alge wacame | Cinnamon rolls