Curechi de dovleac este o reteta veche culeasa din zona de pe granita de vest a tarii, din Muntii Padurea Craiului. Acolo se pregateste aceasta mancare grozava care arata exact ca o mancare de varza … fara varza. Caci este exclusiv de dovleac 🙂

Ingrediente:

  • 1 kilogram de dovleac
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri de untura de porc de Mangalita
  • 2 linguri de faina
  • 1 pahar mare de smantana dulce (23% grasime)

Se taie dovleacul in bucati si se curata de coaja. Se razuieste pe razatoarea mare si se presara putina sare. Se incalzeste untura de Mangalita intr-un vas. Se taie ceapa si se caleste in untura, la temperatura mica. Se adauga putina sare si doua linguri de faina. Se amesteca. Se toarna smantana peste ceapa calita se amesteca, apoi se adauga dovleacul si se mai lasa pe foc sa se inmoaie. Insa nu excesiv, sa nu se terciuiasca. La final, se adauga marar uscat si seminte de marar.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate – 6 noiembrie 2016 |curechi de dovleac| supa crema de dovleac| 


Urmareste LIVE emisiunea urmatoare pe Digi24 LIVE
Citeste despre curechi de dovleac si pe www.tudosiei.ro