Va anuntam cu bucurie ca din 16 noiembrie 2016 am introdus carnea de strut in meniul de la gradinite sub forma de gulas de strut – varianta nepicanta.

Cei mici au primit cu entuziasm aparitia carnii de strut in meniul lor. S-au bucurat de un gulas de strut servit cu mamaliga, si au mancat tot din farfurie 🙂

Carnea  de strut este o carne cu o textura asemanatoare celei de vita, cu un gust fin. Este o carne rosie care se apropie foarte mult ca textura si gust de cea vita, o foarte buna sursa de proteine.

Studiile au demonstrat ca din punctul de vedere al valorilor nutritive carnea de strut are mai putine grasimi si este mai saraca in colesterol decat carnea de pui si cea de vita. In plus, contine contine Omega 3, 6 si 9.

Carnea de strut este recomandata a fi introdusa in alimentatia copiilor si a femeilor insarcinate datorita valorilor crescute de fier si a indicilor ridicati de calciu, magneziu si fosfor.

Carnea de strut pe care o folosim in meniul copiilor de la gradinitele cu care lucram provine de la ferme de struti raspandite in toata tara. Fiecare ferma se intinde pe cate ~2 hectare de teren pentru a le permite strutilor sa se miste in voie si sa se dezvolte liber.

Hrana strutilor este in totalitate naturala (pe baza de lucerna, grau, orz, porumb, soia, minerale si vitamine), fara hormoni de crestere sau antibiotice. Analizele de sange sunt facute frecvent pentru a certifica starea de sanatate a pasarilor.

13413176_790046037762025_6215810101556660724_n
Citeste mai multe despre carnea de strut, AICI.

Surse info: struti.ro

logo-final-varianta-client-1