La Sanatatea in Bucate vine Chef Nico Lontras, unul dintre cei mai cunoscuti chefi romani, cu experienta internationala.

Impreuna cu Marius Tudosiei, Nico Lontras a gatit preparate din carne de miel dupa doua retete din bucataria marocana si indiana: supa marocana de miel si tocanita indiana de miel. Ambele retete au elemente surpriza care le vor transforma intr-un festival de arome.

Supa marocana de miel

  • carne de miel
  • naut
  • masala
  • scortisoara
  • coriandru
  • menta
  • chimion
  • ghimbir
  • apa
  • cartofi
  • morcov
  • rosii cherry
  • apio
  • ardei gras
  • piper
  • sare
  • usturoi
  • patrunjel

Carnea de miel se taie cubulete si se condimenteaza cu masala si scortisoara. Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se pune un baton de scortisoara. Se pune carnea in tigaie, apoi ghimbir tocat, doi catei de usturoi. Cand carnea s-a calit turnam apa pana ce se acopera carnea. Lasam la fiert acoperind oala. Cand carnea s-a inmuiat punem legumele taiate si condimentam cu sare si piper. Dupa ce inchidem focul stoarcem o lamaie. La final adaugam cimbrisor, menta si coriandru.

Tocanita indiana de miel

  • carne de miel
  • scortisoara
  • turmeric
  • curry
  • boia dulce
  • chimion
  • seminte de mustar
  • ghimbir
  • ceapa
  • usturoi
  • ardei iute
  • rosii cherry
  • iaurt
  • coriandru
  • patrunjel
  • ulei de argan

Carnea de miel se taie cubulete si se amesteca cu toate condimentele macinate (mai putin sarea) si se lasa in frigider cateva ore. Ceapa se taie mare. Intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline si ulei de argan si se caleste ceapa impreuna cu doi catei de usturoi. Adaugam un baton de scortisoara si trei ardei iuti. Taiem in jumatate niste rosii cherry si le adaugam in tigaie. Adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba la foc mic. La final adaugam doi catei de usturoi tocati si zeama de la o jumatate de lamaie. Inchiem focum si adaugam iaurtul si coriandru tocat. Se serveste cu orez basmati.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 20 aprilie 2014: supa marocana de miel | tocanita indiana de miel