Astazi se gateste nemteste la Sanatatea in Bucate. Marius Tudosiei l-a invitat pe Madalin Simion care a venit cu bere, carnati si doua retete traditionale germane:  supa germana de cartofi, ciolan crocant de porc, carnati cu cascaval si bacon, carnati albi si carnati picanti.

1. Supa germana de cartofi

  • cartofi
  • ceapa
  • praz
  • maghiran
  • supa
  • smantana
  • carnati

Cartofii se pun la fiert in supa de pui. Ceapa si prazul se toaca si se calesc in ulei. Peste cartofii fierti se toarna smantana si se paseaza cu un blender impreuna cu ceapa si prazul calite. Se pune din nou pe foc 3-4 minute, apoi supa de cartofi e gata.
2. Carnati cu cascaval inveliti in bacon/Carnati albi (weiswurst)/Carnati picanti

Carnatii se pun pe grillul incins – 3-4 minute pe fiecare parte.
3. Ciolan crocant de porc

  •  ciolan de porc
  • dafin
  • piper
  • usturoi
  • chimen
  • sare

Soriciul ciolanului se cresteaza circular apoi se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin, piper si cativa catei de usturoi. Se scoate, se da cu ulei si mult chimen si sare. Se da la cuptor vreo 3 ore.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 4 mai 2014: Supa germana de cartofi | Ciolan crocant de porc