In aceasta emisiune Marius Tudosiei se joaca din nou cu gusturi si arome. Unele mai traditionale, altele mai exotice. Astazi pregateste creveti in unt aromatizat, pulpe de iepure in prosecco cu cus cus si placinta cu branza dulce si sarata.
Creveti in unt aromatizat
- ciuperci
- creveti
- unt
- sparanghel
Palariile de la ciuperci se taie marunt si se calesc in unt. Se scot ciupercile. In untul aromatizat cu ciuperci se caleste sparanghelul. In acelasi unt se prajesc si crevetii.
Pulpe de iepure in prosecco cu cus cus
- carne de iepure
- prosecco
- unt
- smantana
- sare
- piper alb
- ienibahar
Pulpele de iepure se condimenteaza cu sare, piper si ienibahar. Se incinge uleiul intr-o tigaie si pulpele se prajesc pe toate partile. Se pune si o bucata de unt si se stropeste cu prosecco. Se lasa aproximativ 30 de minute pe foc. Se mai pune putin prosecco apoi se ia de pe foc. Se muta iepurele intr-o forma pentru cuptor se stropeste din nou cu prosecco si se da la cuptor.
In tigaia in care am prajit iepurele punem putina apa, un cub de unt si sare, apoi se pune cus cus-ul si putin ulei de masline.
Placinta cu branza
- 500 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- sase linguri apa minerala
- sase linguri ulei
- sare
- branza sarata
- branza dulce
- nuca
- stafide
- ciocolata alba
- extract de vanilie
- doua oua
Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga apa minerala, uleiul si putina sare. Se framanta aluatul.
Pentru umplutura, amestecam: branza sarata cu branza dulce, miez de nuca, stafide, doua oua, extract de vanilie.
Se unge o forma rotunda cu unt. Se intinde foaia de placinta si se pune in tava rotunda. Deasupra se toarna umplutura care se intinde uniform. Se impaturesc deasupra marginile aluatului si se unge totul cu ou batut. Se da la cuptor la 180 de grade.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 mai 2014: Creveti in unt aromatizat | Pulpe de iepure in prosecco | Creveti in unt aromatizat