Marius Tudosiei in are ca invitat pe Radu Dumitrescu, food photographer. De amorul artei si de dragul pozelor, cei doi pregatesc soufle de ciocolata si doua retete cu cus cus – cu carne de miel o salata cu patrunjel.

Soufle de ciocolata

  • 115 gr ciocolata
  • 30 gr smantana
  • 7 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 35 gr zahar

Ciocolata, smantana si untul se pun impreuna pe bain marie. Oprim focul, adaugam galbenusurile si amestecam. Separat, albusurile se bat cu zahar. Incorporam usor albusul in crema de ciocolata. Turnam compozitia de soufle in forme – cam trei sferturi. Le dam la cuptor, la 190 de grade, timp de 15 minute.

Cus cus cu carne de miel / Cus cus cu patrunjel

  • cus cus
  • apa
  • ardei gras
  • carne de miel
  • patrunjel
  • ceapa verde
  • usturoi

Punem putina apa la fiert cu sare, ardei rosu taiat marunt si usturoi taiat marunt. Cand apa fierbe, punem cus cus-ul, dam tigaia deoparte si o acoperim cu un capac.

Carnea de miel tocata se condimenteaza si se pune pe frigaruie si se prajeste in tigaie. Spre final se adauga in tigaie si o jumatate din cantitatea de cus cus. Cealalta jumatate se amesteca cu patrunjel tocat marunt, ceapa verde si ulei de masline.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 27 aprilie 2014: Soufle de ciocolata | Cus cus cu carne de miel