Ca sa ne bucuram de aromele primaverii, Marius Tudosiei gateste trei preparate simple, cu arome speciale, multe verdeturi si … capsuni: salata de vinete cu creveti si ou fiert, pui aromat umplut cu ceapa si soufle omleta cu capsuni.
1. Salata de vinete cu creveti si ou fiert
- doua vinete coapte
- ceapa rosie
- creveti
- ou fiert
- lamaie
- usturoi
- sos de peste
- ardei iute
Vinetele se coc la cuptor, se curata si se taie in bucati mari. Deasupra lor se presara doi catei de usturoi tocati, putina ceapa rosie taiata rondele si ou fiert taiat felii. Intr-o tigaie stropita cu putin ulei se perpelesc crevetii presarati cu putina sare. Se aseaza si crevetii deasupra. Dressingul pentru salata se prepara din zeama de lime, sos de peste, ardei iute, ulei de floarea soarelui. Se presara frunze de menta verde si patrunjel tocat.
2. Pui aromat umplut cu ceapa verde
- pui intreg
- leustean
- ceapa verde
- boabe de mustar negru
- curry
- chutney de ardei iuti
- ulei de masline
- mix de condimente
- busuioc
- oregano
- sare
- miere
Pentru crusta puiului pisam intr-un mojar niste boabe de mustar si frunze de leustean si le amestecam cu praf de curry, cutney de ardei iuti, ulei de masline, cajun, busuioc si oregano, sare, miere si putina apa.
Ceapa verde se taie in jumatate si se indeasa in pui. Picioarele puiului se leaga pentru ca ceapa sa nu se arda, ci sa se coaca lent. Puiul se unge la exterior cu tot amestecul de mirodenii pregatit la inceput si se da la cuptor pentru 5 ore, la 150 de grade.
3. Soufle-omleta cu capsuni
- trei oua
- extract de vanilie
- capsuni
- smantana dulce
- zahar brun
Ouale se separa. Albusul se bate spuma tare. Galbenusurile se bat cu 2 lingurite de zahar brun pana ce se albesc. Albusul batut spuma se incorporeaza in galbenusuri amestecand incet. Se adauga si smantana dulce 32% grasime si se amesteca. Pentru prajit, folosim o tigaie unsa cu putin ulei sau unt, pe foc mic. Tigaia se acopera cu un capac. La final se poate razui putina scortisoara. Decoram cu bucati de capsuni.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 26 aprilie 2014: Salata de vinete cu creveti si ou fiert | Pui aromat umplut cu ceapa | Soufle omleta cu capsune